Het enneagram en de verbinding met het chakrasysteem is een workshop die je leert je "eigen" stuur of wel je "eigen" energiemanagement in handen te nemen.

 

portfolio1portfolio2portfolio3 portfolio4

Coaching

Bij bedrijfs- of baangerichte coaching werk je aan doelen die een onderdeel zijn van je POP (Persoonlijk Ontwikkelings Plan). Ik gebruik het enneagrammodel om te werken aan de verschillende aspecten van klant-, samenwerking- en resultaatgerichtheid. Het model laat helder zien waar  je uitdagingen liggen en geeft tips voor invoelen (omgaan met kwetsbaarheid), grenzen zetten (omgaan met angst) en grenzen respecteren (omgaan met boosheid).

Organisatieontwikkeling

Organisatieontwikkeling is voor mij een beeld (visie) hebben van waar je naar toe wilt. Je bepaalt de kernwaarden waarmee je wilt werken (grenzen zetten). Je onderzoekt welke kernkwaliteiten je nodig hebt om je visie te kunnen realiseren. Deze competenties ga je vervolgens ontwikkelen in teams en individuen. Het bepalen van doelen (richting) helpt je om je visie horizontaal af te stemmen op je klanten. Daarna bepaal je de tijdslijn waarin je je doelen en visie wilt realiseren (actieplan). Het enneagram ondersteunt hierin. 

Teambuilding

In de hedendaagse professionele organisaties is het een uitdaging om een team van experts (ieder in hun eigen vakgebied) samen te laten werken. Het enneagrammodel geeft inzicht in de individuele kwaliteiten en creëert onderling begrip. Hierdoor zullen de negen verschillende communicatiestijlen beter gaansamenwerken.

Het Enneagram

Het enneagrammodel beschrijft negen verschillende communicatiestijlen. Onder deze negen stijlen liggen drie fundamentele manieren waarop mensen omgaan met boosheid (verlies van controle), innerlijke onrust (het verliezen van één op één verbinding) en angst (verlies van overzicht). Het model is een goed hulpmiddel bij persoonlijke groei, team- en organisatieontwikkeling!

small portfolio1 small portfolio2 small portfolio3 small portfolio4
themed object

coaching, teambuilding, organisatie- en persoonlijke ontwikkeling

get in touch

Chakras en de verbinding met het Enneagram

 

Chakra is een Sanskrit woord dat een cirkel en beweging beschrijft. Alles in het lichaam is cirkelvormig en constant in beweging, het centrum van deze bewegingen zijn de Chakra’s.

Chakra’s worden ook wel beschreven als de “Wheels of the mind that dwell in the forest of desires. And desires, like wheels themselves, are great motivating forces. Each chakra is a stage-by-stage playground of desires. Throughout life one dwells in this forest of desires, and one thinks and understands life’s situations from the standpoint of the chakra in which he normally feels most comfortable”. - Chakras by Harish Johari.  

De psychosomatische energie, of Prana, is de bemiddelaar in onze “state of mind”.

Prana (levenskracht) of ook wel adem genoemd, wordt gedefinieerd als: “een massa energie die als medium functioneert voor het dragen van bewustzijn”. Bewustzijn is de bezielende kracht van het ‘Zijn’, zonder welke geen leven mogelijk is. Bewustwording is de “kunst” om door de waarheid (focus) heen te kijken = de capaciteit om symbolisch te kijken.

De richting die je focus gaat na een gebeurtenis bepaalt je energie (emotionele) staat. Als je vast blijft zitten met je focus (energiedraden die ontstaan na een gedachte) sta je minder open voor andere signalen die je energie kunnen geven. Alles wat er in je leven gebeurt heeft de bedoeling je energie te geven. De kunst is een (emotionele) energiebalans te vinden tussen nemen en geven.

Bewustwording doe je primair voor de ontwikkeling van jezelf (je eigen energiecentra).

Indien je niet gecenterd (emotioneel gebalanceerd) bent sta je minder open voor het ontvangen van energie (signalen) die de uiteindelijke richting van je oordeel, conclusie, respons cq focus (bewustwording) bepalen.

Vastzitten in een bepaalde focus heeft een connectie met één of meerdere energiecentra (chakra’s) en kan tot beschadiging van je interne energiesysteem (onbalans) leiden wat zich kan uiten in bepaalde ziektebeelden.

In deze workshop  neem ik je mee in de verbinding tussen de negen verschillende enneagramtypen en het chakra systeem. Ieder enneagramtype heeft een bepaalde focus en is hiermee verbonden met een bepaalde chakra.

Wat je leert in deze twee dagen:

  • De kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen per chakra;
  • Welke chakra’s voor jou dominant, ondersteunend en onderdrukt zijn;
  • De verbinding tussen het chakrasysteem en het enneagram;
  • Oefeningen om jezelf te balanceren;
  • De relatie tussen het enneagram, de Tree of Life (kabbala) en de zeven sacramenten

Na deze twee dagen kun je deze kennis actief toepassen om je zelf beter te kunnen focussen, je grenzen beter aan te geven en jezelf beter af te stemmen. Met andere woorden zelf weer het stuur in handen met betrekking tot je “eigen” energie (prana) management.

Data:

Tijd:

Plaats:

Vergoeding:

 

slide up button